neljapäev, 7. detsember 2017

Kokkuvõte

   Jõgeva põhikooli arendusprojekti eesmärk oli pakkuda õpetajatele teadmisi ja oskusi, et nad rakendaksid tundides maksimaalselt olemasolevad seadmed (ning muutuks linnalegend, et IT- tehnikat on vähe). Lisaks soovisime, et IT-teadmised, mis osal õpetajatel juba olemas, saaksid lihtsal moel õpetatud teistelegi. Meie projektile lisas põnevust kindlasti aasjaolu, et esimene klassikomplekt tahvelarvuteid jõudis kooli alles novembris :).

   Korraldasime töötoad, milles jagasid esimesena oma oskusi ning kogemusi 4 eksperti. Erinevates töötubades osalesid erinevate ainete ning erinevate kooliastmete õpetajad (testrühm), kellele jäi ülesanne kas ise õppeülesanne luua ja/või proovida mõnd rakendust oma ainetunnis ning anda tagasisidet, mis ja kuidas õnnestus või missugused kitsaskohad ilmnesid.

   Üldises plaanis läks meie arendusprojektiga nii, nagu plaanisime. Õpetajate huvi oli ootamatult suur ning tundides rakendati õpitut meelsasti. Enim katsetati Kahooti, Learningappsi,Socrative´i. Üsna järjepidevalt kasutatakse Taskutarka.

   Õpilaste hinnangul muutus osa tunnitegevustest huvitavamaks, samas andsid õpilased ka tagasisidet, et testperioodil oli digivahendeid ning -rakendusi ainetundides ülearu paljugi.
   Järgmine töötuba nii algajatele kui edasijõudnutele on juba kokku lepitud jaanuarivaheajaks. Huvi on endiselt piisav. Loodame, et õpitu kujuneb aina tavapärasemaks tundide osaks ning läbimõeldud ja eesmärgipärast kasutust leiab. Kindlasti kavatseme korraldada õpitoad, milles õpilased saavad jagada oma osakusi õpetajatele ning nendega koos arutleda, mil moel digivahendid oma kasuks (arvestustöö  lihtsustamiseks,hindamiseks, eri tasemega õpilaste tegevuse diferentseerimiseks jne) tööle panna.








Kommentaare ei ole: